Allergenenkaart voor Grieks restaurant Poseidon

KOUDE VOORGERECHTEN

 
 ALLE VOORGERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET BROOD
 
 BROOD MET KRUIDENBOTER (2O% BOTER)
 
 ELIES PIPERIES – GRIEKSE OLIJVEN EN PEPERONI
 
 GEVULDE PEPERONI – PEPERS GEVULD MET FETAKAAS
 
 TRIO HELLENIK – AUBERGINE SALADE, FETA SALADE EN TARAMA SALADE
    
 TONNOS SALATA – TONIJN SALADE
   
 FETA – DE TRADITIONELE GRIEKSE SCHAPENKAAS
 KALAMARIA SALATA – INKTVIS SALADE
 
 GARIDES SALATA – NOORSE GARNALENSALADE MET COCKTAILSAUS
     
 PIKILIA – GEVARIEERDE SCHOTEL BESTAANDE UIT DIVERSE VOORGERECHTEN
      
 TZATZIKI – GRIEKSE YOGHURT MET KOMKOMMER, KNOFLOOK EN KRUIDEN

WARME VOORGERECHTEN

 
 SKORDOPSOMO – BROOD MET KNOFLOOKBOTER, KAAS EN STUKJES TOMAAT UIT DE OVEN
 
 SOEP VAN DE DAG
      
 TYROPITA – ROLLETJE VAN KROKANTE BLADERDEEG GEVULD MET FETAKAAS
      
 SPANAKOPITA – ROLLETJE VAN KROKANTE BLADERDEEG GEVULD MET SPINAZIE
      
 KEFTEDAKIA – WARME GEHAKTBALLETJES IN TOMATENSAUS
  
 DOLMADES – WIJNBLADEREN GEVULD MET GEHAKT, RIJST EN BASILICUMSAUS
   
 LOUKANIKO PSITO – GEGRILDE GRIEKSE WORST MET MOSTERDSAUS
    
 MIDIA TIGANITA – GEFRITUURDE MOSSELEN EN KNOFLOOKSAUS
     
 TIROKEFTEDES – GRIEKSE KAASBALLETJES
  
 KALAMARIA – GEFRITUURDE INKTVISRINGEN (MET UITJES) EN KNOFLOOKSAUS
      
 SAGANAKI TYRI – KROKANT GEBAKKEN FETAKAAS (MET UITJES)
  
 MANITARIA JEMISTA – CHAMPIGNONS GEVULD MET GEHAKT, SPEK, KIP, KAAS EN TOMATENSAUS
   
 GARIDES SAGANAKI – SCAMPI’S IN TOMATENSAUS EN STUKJES FETA UIT DE OVEN
    
 WARME PIKILIA – GEVARIEERDE SCHOTEL BESTAANDE UIT DIVERSE WARME VOORGERECHTEN
        
 ALLE VOORGERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET BROOD
 

EXTRA BIJGERECHTEN

 
 GRIEKSE PITA BROODJES – TWEE KLEINE GRIEKSE PITA BROODJES
  
 RIZI (RIJST)
  
 FRIET
 MELITZANES (GESTOOFDE AUBERGINE)
 BAMJES (GESTOOFDE OKRABONEN)
 
 GIGANTES (WITTE REUZENBONEN IN TOMATENSAUS)
  

SALADES

 
 LAGANO SALATA (KOOLSALADE)
 
 CHORIATIKI (TRADITIONELE GRIEKSE SALADE)
 

SAUZEN

 
 MAYONAISE
  
 SAMBAL
 TOMATENKETCHUP
 
 CURRY
  
 MOSTERDSAUS
 
 KNOFLOOKSAUS
  
 KAASSAUS
     
 PEPERSAUS
    
 CHAMPIGNONSAUS
  
 TOMATENSAUS
  

VLEESGERECHTEN

 
 GYROS – GEROOSTERD VARKENSVLEES MET TZATZIKI
 KOTOPOULO SCHARAS – GEGRILDE KIPFILET OVERGOTEN MET CHAMPIGNONSAUS
  
 APOLLO – 3 GEHAKTBALLETJES MET GYROS EN TZATZIKI
 GYROS SPECIAAL – GYROS MET DIVERSE GROENTEN EN KAAS, AFGEBLUST MET METAXA (GRIEKSE 5* COGNAC) OVEN
   
 BIFTEKI – GEHAKT GEVULD MET FETA, OVERGOTEN MET KAASSAUS EN TOMATENSAUS
      
 KOTOPOLOU SOUVLAKI – GEGRILDE STUKJES KIP AAN EEN SPIES MET PAPRIKA EN PEPERSAUS
    
 TRIKALA SCHOTEL – 4 STUKS LAMSKOTELETTEN, GYROS EN TZATZIKI
 BOERENSCHOTEL – SOUVLAKI, GEHAKT, SCHNITZEL, GYROS EN TZATZIKI
 MIXED GRILL – SOUVLAKI, LAMSKOTELET, GYROS, GEHAKT EN TZATZIKI
 PSARONEFRI – GEGRILDE VARKENHAAS GEVULD MET FETA, OVERGOTEN MET CHAMPIGNONSAUS
  
 SOUVLAKI SPECIAAL – STUKJES VARKENSHAAS AAN EEN SPIES MET GYROS, STUKJES PAPRIKA, CHAMPIGNONSAUS
  
 PAIDAKIA – 8 STUKS GEGRILDE LAMSKOTELETJES EN TZATZIKI
 FILETO SCHARAS – GEGRILDE OSSENHAAS OVERGOTEN MET PEPERSAUS
    
 MYKONOS SCHOTEL – 4 STUKS SCAMPI’S, 2 OSSENHAAS EN TZATZIKI
 
 T-BONE STEAK – T-BONE STEAK BEREIDT OP DE GRILL MET PEPERSAUS
    
 OLYMPIA PLATEAU: 2 SCHNITZEL, 2 GEHAKTROLLETJES, 2 SOUVLAKI, GYROS, 2 MOUSAKA, TZATZIKI
     
 RHODOS PLATEAU: 2 GAMBA’S, 2 OSSENHAAS, 2 LAMSKOTELETTEN, 2 KIPFILET, TZATZIKI
 
 ONASSIS PLATEAU: 2 OSSENHAAS, 2 VARKENSHAAS, 2 KIPFILET, GYROS, CHAMPIGONSAUS EN PEPERSAUS
     
 ALLE GERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET FRIET, EEN BOLLETJE RIJST, GRIEKSE SALADE EN KNOFLOOKSAUS
     

SPECIALITEITEN VAN HET HUIS

 
 TIGANAKI KOTOPOULO – STUKJES KIPFILET MET VERSE PAPRIKA, CHAMPIGNONS, UITJES EN TOMATENSAUS
    
 ARNI KOKINISTO – LAMSBOUT MET AUBERGINE OF OKRABONEN OF GIGANTES (WITTE REUZENBONEN) UIT DE OVEN
   
 MOUSAKA – OVENSCHOTEL; AARDAPPELSCHIJFJES, AUBERGINE, COURGETTE, GEHAKT, BECHAMELSAUS & TOMATENSAUS
     
 STIFADO – TRADITIONELE STOOFSCHOTEL MET GEMARINEERD WILD (KONIJN) EN KLEINE UIEN UIT DE OVEN.
  
 MOSCHARI GIOUVETSI – KALFSVLEES MET KRITHARAKI (GRIEKSE PASTA IN TOMATENSAUS) EN KAAS UIT DE OVEN
    
 MEZES TOU BEKRI – STUKJES OSSENHAAS, VARKENSHAAS AFGEBLUST MET METAXA (COGNAC) IN TOMATENSAUS
     
 KLEFTIKO – IN PAPIER GEVULD LAMSVLEES MET HAM, KAAS, KRUIDEN, GROENTEN EN MET KAAS EN TOMATENSAUS
      
 ALLE GERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET FRIET, EEN BOLLETJE RIJST, GRIEKSE SALADE EN KNOFLOOKSAUS
     

VISGERECHTEN

 
 KALAMARIA TIGANITA – GEFRITUURDE INKTVISRINGEN
    
 SOLOMOS – GEFRITUURDE ZALMFILET
   
 MIXED VIS – 1 GEFRITUURDE ZALMFILET, 2 SCAMPI’S EN 4 KALAMARIA
      
 GARIDES TIGANITES – 8 STUKS GEBAKKEN GEPELDE SCAMPI’S MET VERSE KNOFLOOK
 GLOSSA – GEFRITUURDE ZEETONG
   
 POSEIDON SPECIAAL – 2 ZALMFILET, 2 RODE MULLETFILET, 2 SCAMPI’S, 2 ZEETONGFILET EN 6 INKTVISRINGEN
     
 ALLE GERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET FRIET, EEN BOLLETJE RIJST, GRIEKSE SALADE EN KNOFLOOKSAUS
     

VEGETARISCH

 
 EXOCHIKO – GEBAKKEN FETA, SPANAKOPITA, TZATZIKI, RODE PAPRIKA GEVULD MET KAAS, AUBERGINE, COURGETTE
      
 MOUSAKA – OVENSCHOTEL; AARDAPPELSCHIJFJES, AUBERGINE, COURGETTE, SOJA, BECHAMEL/TOMATENSAUS TZATZIK
     
 ALLE GERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET FRIET, EEN BOLLETJE RIJST, GRIEKSE SALADE EN KNOFLOOKSAUS
     

KINDERGERECHTEN (TOT 12 JAAR)

 
 FRITES MET FRIKANDEL
 FRITES MET KEFTEDAKIA
  
 FRITES MET GYROS
 FRITES MET KIPFILET
 FRITES MET KALAMARIA
    
 FRITES MET SOUVLAKI
 ALLE GERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET MAYONAISE EN APPELMOES
  

DESSERTS

 
 MOUSSE – CHOCOLADEMOUSSE MET SLAGROOM EN CHOCOLADESAUS
 
 SOKOLATA – CHOCOLADE-IJS MET SLAGROOM EN CHOCOLADESAUS
 
 DAME BLANCHE – VANILLE-IJS MET SLAGROOM EN CHOCOLADESAUS
 
 PORTOKALOPITA – SINAASAPPELTAART MET VANILLE- IJS EN SLAGROOM
    
 BAKLAVAS – BLADERDEEG GEVDULD MET NOTEN, HONING, VANILLE-IJS EN SLAGROOM
    
 KADAIFI – SLIERTDEEG GEVULD MET NOTEN, HONING, VANILLE-IJS EN SLAGROOM
    
 FRAOLA – VANILLE-IJS MET AARDBEIENIJS MET VERSE AARDBEIEN, AARDBEIENSAUS EN SLAGROOM
 
 GIAOURTI ME MELI – YOGHURT MET HONING EN WALNOTEN
 
 CHOCO CRAVERS – TWEELAAGS CHOCOLADETAARTJE, OVERGOTEN MET DARK CHOCOLADE EN SPRINKELS
     
 KARIDOPITA – WALNOTENTAART MET VANILLE-IJS EN SLAGROOM
    
 GRIEKSE GRAND DESSERT – GEVARIEERDE SCHOTEL BESTAANDE UIT VERSCHILLENDE GRIEKSE ZOETWAREN
     
 ALLE DESSERTS WORDEN OPGEMAAKT MET EEN MUNTBLAADJE, AARDBEI EN WAFELROLLETJE
     

KINDERIJSJES

 
 PINOKKIO – LEUK OPGEMAAKT IJSJE MET 2 BOLLETJE VANILLE-IJS EN SLAGROOM
    
 CHOCOKID – CHOCOLADE-IJS MET CHOCOLADESAUS EN SLAGROOM
 
 FRAOLITSA – VANILLE-IJS EN AARDBEIENIJS MET VERSE AARDBEIEN, AARDBEIENSAUS EN SLAGROOM
 

Grieks restaurant Poseidon
Zeilmarkt 22
4381BS Vlissingen
0625530475
vaelva@zeelandnet.nl


w: www.sho-horeca.nl
t: 076-5710078