Allergenenkaart voor Grieks restaurant Poseidon
KOUDE VOORGERECHTEN
ALLE VOORGERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET BROOD | |||
BROOD MET KRUIDENBOTER (2O% BOTER) | |||
ELIES PIPERIES – GRIEKSE OLIJVEN EN PEPERONI | |||
GEVULDE PEPERONI – PEPERS GEVULD MET FETAKAAS | |||
TRIO HELLENIK – AUBERGINE SALADE, FETA SALADE EN TARAMA SALADE | |||
TONNOS SALATA – TONIJN SALADE | |||
FETA – DE TRADITIONELE GRIEKSE SCHAPENKAAS | |||
KALAMARIA SALATA – INKTVIS SALADE | |||
GARIDES SALATA – NOORSE GARNALENSALADE MET COCKTAILSAUS | |||
PIKILIA – GEVARIEERDE SCHOTEL BESTAANDE UIT DIVERSE VOORGERECHTEN | |||
TZATZIKI – GRIEKSE YOGHURT MET KOMKOMMER, KNOFLOOK EN KRUIDEN |
WARME VOORGERECHTEN
SKORDOPSOMO – BROOD MET KNOFLOOKBOTER, KAAS EN STUKJES TOMAAT UIT DE OVEN | |||
SOEP VAN DE DAG | |||
TYROPITA – ROLLETJE VAN KROKANTE BLADERDEEG GEVULD MET FETAKAAS | |||
SPANAKOPITA – ROLLETJE VAN KROKANTE BLADERDEEG GEVULD MET SPINAZIE | |||
KEFTEDAKIA – WARME GEHAKTBALLETJES IN TOMATENSAUS | |||
DOLMADES – WIJNBLADEREN GEVULD MET GEHAKT, RIJST EN BASILICUMSAUS | |||
LOUKANIKO PSITO – GEGRILDE GRIEKSE WORST MET MOSTERDSAUS | |||
MIDIA TIGANITA – GEFRITUURDE MOSSELEN EN KNOFLOOKSAUS | |||
TIROKEFTEDES – GRIEKSE KAASBALLETJES | |||
KALAMARIA – GEFRITUURDE INKTVISRINGEN (MET UITJES) EN KNOFLOOKSAUS | |||
SAGANAKI TYRI – KROKANT GEBAKKEN FETAKAAS (MET UITJES) | |||
MANITARIA JEMISTA – CHAMPIGNONS GEVULD MET GEHAKT, SPEK, KIP, KAAS EN TOMATENSAUS | |||
GARIDES SAGANAKI – SCAMPI’S IN TOMATENSAUS EN STUKJES FETA UIT DE OVEN | |||
WARME PIKILIA – GEVARIEERDE SCHOTEL BESTAANDE UIT DIVERSE WARME VOORGERECHTEN | |||
ALLE VOORGERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET BROOD |
EXTRA BIJGERECHTEN
SAUZEN
VLEESGERECHTEN
GYROS – GEROOSTERD VARKENSVLEES MET TZATZIKI | |||
KOTOPOULO SCHARAS – GEGRILDE KIPFILET OVERGOTEN MET CHAMPIGNONSAUS | |||
APOLLO – 3 GEHAKTBALLETJES MET GYROS EN TZATZIKI | |||
GYROS SPECIAAL – GYROS MET DIVERSE GROENTEN EN KAAS, AFGEBLUST MET METAXA (GRIEKSE 5* COGNAC) OVEN | |||
BIFTEKI – GEHAKT GEVULD MET FETA, OVERGOTEN MET KAASSAUS EN TOMATENSAUS | |||
KOTOPOLOU SOUVLAKI – GEGRILDE STUKJES KIP AAN EEN SPIES MET PAPRIKA EN PEPERSAUS | |||
TRIKALA SCHOTEL – 4 STUKS LAMSKOTELETTEN, GYROS EN TZATZIKI | |||
BOERENSCHOTEL – SOUVLAKI, GEHAKT, SCHNITZEL, GYROS EN TZATZIKI | |||
MIXED GRILL – SOUVLAKI, LAMSKOTELET, GYROS, GEHAKT EN TZATZIKI | |||
PSARONEFRI – GEGRILDE VARKENHAAS GEVULD MET FETA, OVERGOTEN MET CHAMPIGNONSAUS | |||
SOUVLAKI SPECIAAL – STUKJES VARKENSHAAS AAN EEN SPIES MET GYROS, STUKJES PAPRIKA, CHAMPIGNONSAUS | |||
PAIDAKIA – 8 STUKS GEGRILDE LAMSKOTELETJES EN TZATZIKI | |||
FILETO SCHARAS – GEGRILDE OSSENHAAS OVERGOTEN MET PEPERSAUS | |||
MYKONOS SCHOTEL – 4 STUKS SCAMPI’S, 2 OSSENHAAS EN TZATZIKI | |||
T-BONE STEAK – T-BONE STEAK BEREIDT OP DE GRILL MET PEPERSAUS | |||
OLYMPIA PLATEAU: 2 SCHNITZEL, 2 GEHAKTROLLETJES, 2 SOUVLAKI, GYROS, 2 MOUSAKA, TZATZIKI | |||
RHODOS PLATEAU: 2 GAMBA’S, 2 OSSENHAAS, 2 LAMSKOTELETTEN, 2 KIPFILET, TZATZIKI | |||
ONASSIS PLATEAU: 2 OSSENHAAS, 2 VARKENSHAAS, 2 KIPFILET, GYROS, CHAMPIGONSAUS EN PEPERSAUS | |||
ALLE GERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET FRIET, EEN BOLLETJE RIJST, GRIEKSE SALADE EN KNOFLOOKSAUS |
SPECIALITEITEN VAN HET HUIS
TIGANAKI KOTOPOULO – STUKJES KIPFILET MET VERSE PAPRIKA, CHAMPIGNONS, UITJES EN TOMATENSAUS | |||
ARNI KOKINISTO – LAMSBOUT MET AUBERGINE OF OKRABONEN OF GIGANTES (WITTE REUZENBONEN) UIT DE OVEN | |||
MOUSAKA – OVENSCHOTEL; AARDAPPELSCHIJFJES, AUBERGINE, COURGETTE, GEHAKT, BECHAMELSAUS & TOMATENSAUS | |||
STIFADO – TRADITIONELE STOOFSCHOTEL MET GEMARINEERD WILD (KONIJN) EN KLEINE UIEN UIT DE OVEN. | |||
MOSCHARI GIOUVETSI – KALFSVLEES MET KRITHARAKI (GRIEKSE PASTA IN TOMATENSAUS) EN KAAS UIT DE OVEN | |||
MEZES TOU BEKRI – STUKJES OSSENHAAS, VARKENSHAAS AFGEBLUST MET METAXA (COGNAC) IN TOMATENSAUS | |||
KLEFTIKO – IN PAPIER GEVULD LAMSVLEES MET HAM, KAAS, KRUIDEN, GROENTEN EN MET KAAS EN TOMATENSAUS | |||
ALLE GERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET FRIET, EEN BOLLETJE RIJST, GRIEKSE SALADE EN KNOFLOOKSAUS |
VISGERECHTEN
KALAMARIA TIGANITA – GEFRITUURDE INKTVISRINGEN | |||
SOLOMOS – GEFRITUURDE ZALMFILET | |||
MIXED VIS – 1 GEFRITUURDE ZALMFILET, 2 SCAMPI’S EN 4 KALAMARIA | |||
GARIDES TIGANITES – 8 STUKS GEBAKKEN GEPELDE SCAMPI’S MET VERSE KNOFLOOK | |||
GLOSSA – GEFRITUURDE ZEETONG | |||
POSEIDON SPECIAAL – 2 ZALMFILET, 2 RODE MULLETFILET, 2 SCAMPI’S, 2 ZEETONGFILET EN 6 INKTVISRINGEN | |||
ALLE GERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET FRIET, EEN BOLLETJE RIJST, GRIEKSE SALADE EN KNOFLOOKSAUS |
VEGETARISCH
KINDERGERECHTEN (TOT 12 JAAR)
DESSERTS
MOUSSE – CHOCOLADEMOUSSE MET SLAGROOM EN CHOCOLADESAUS | |||
SOKOLATA – CHOCOLADE-IJS MET SLAGROOM EN CHOCOLADESAUS | |||
DAME BLANCHE – VANILLE-IJS MET SLAGROOM EN CHOCOLADESAUS | |||
PORTOKALOPITA – SINAASAPPELTAART MET VANILLE- IJS EN SLAGROOM | |||
BAKLAVAS – BLADERDEEG GEVDULD MET NOTEN, HONING, VANILLE-IJS EN SLAGROOM | |||
KADAIFI – SLIERTDEEG GEVULD MET NOTEN, HONING, VANILLE-IJS EN SLAGROOM | |||
FRAOLA – VANILLE-IJS MET AARDBEIENIJS MET VERSE AARDBEIEN, AARDBEIENSAUS EN SLAGROOM | |||
GIAOURTI ME MELI – YOGHURT MET HONING EN WALNOTEN | |||
CHOCO CRAVERS – TWEELAAGS CHOCOLADETAARTJE, OVERGOTEN MET DARK CHOCOLADE EN SPRINKELS | |||
KARIDOPITA – WALNOTENTAART MET VANILLE-IJS EN SLAGROOM | |||
GRIEKSE GRAND DESSERT – GEVARIEERDE SCHOTEL BESTAANDE UIT VERSCHILLENDE GRIEKSE ZOETWAREN | |||
ALLE DESSERTS WORDEN OPGEMAAKT MET EEN MUNTBLAADJE, AARDBEI EN WAFELROLLETJE |
KINDERIJSJES
Grieks restaurant Poseidon |